Begonnen

Eindelijk na weken rust ben ik vandaag, 21 maart weer begonnen aan het boek Mario de matroos uit Costa Rica.
Ik moest gewoon weer beginnen aan dit spannende verhaal van een man die eigenlijk dood had moeten zijn, maar door een wonder gered werd. Eerst op een onbewoond eiland alleen, maar al spoedig komt er een vrouw met haar vader die ook schipbreuk leden. De vader sterft spoedig na aankomst, maar de vrouw blijft achter bij de man en ze worden verliefd. Ze leven op het eiland alsof ze de enige mensen op aarde waren. Veel bruikbare zaken spoelen aan zoals eten en gebruiksartikelen, maar eigenlijk leven ze van de jacht want op het eiland leeft een grote groep schapen waar ze er af en toe één van verschalken. Als ze zwanger lijkt te zijn vraagt ze zich af of hij het wel zou redden haar te helpen met de bevalling.
Mario is een echte kerel en neemt zich voor dat tot een goed einde te brengen. Na bijna anderhalf jaar kunnen ze eindelijk van het eiland af, de oorlog is voorbij en Mario verstopt zijn geheime schat en neemt alleen een groot deel van de diamanten mee.
Eenmaal aan vaste wal gaat hij alleen naar Duitsland en laat zijn vrouw achter in Portugal waar ze tot voor de oorlog woonde. De stenen verkoopt hij en van dat geld koopt hij een zeewaardige jacht waarmee hij in eerste instantie naar Duitsland vaart om de moordenaars van zijn vrienden op te sporen. Daarna haalt hij zijn vrouw en kind op om naar het zuiden te varen om de rest van de schat op te halen.
Een verhaal waar je van de ene in de andere verbazing zult vallen. Morgen schrijf ik er verder aan maar dit was het voor deze dag.

Groeten van Samson Spin