verloren in oorlogsleed

Verloren in Oorlogsleed

Verloren in Oorlogsleed - bommen in de wieringermeerdijk

Dit verhaal gaat over de periode in de oorlog dat velen zich verstopten in de Wieringermeer. Martin is een onderduiker die zich verstopt heeft op een afgelegen boerderij maar net niet in het zicht van de Duitsers.
Hij krijgt een liefdesrelatie met de vrouw die ook op de boerderij woont en die getrouwd is met een man die in Italië voor Duitsland strijdt. Ze worden verliefd, alleen mag de boer dat niet weten want die kruipt af en toe ook graag tegen deze vrouw aan. 
In Martin lijkt een moordenaar te wonen die niet bang is de trekker over te halen. Moorden wordt zijn visite kaartje en hij lijkt er plezier in te krijgen.
En het gekke is dat op amper anderhalve kilometer verderop een grote boerderij ligt. Die gebruikt wordt door de Duitsers. Het is een soort vakantie kamp.
Op een boerenkar liggen een paar Engelse vijfhonderd pondsbommen die de Duitsers willen gebruiken om in geval van nood de dijken te laten springen en de Engelsen de schuld te geven.

Lees Verder
De Verloren Gewaande Soldaat

De Verloren Gewaande Soldaat

De Verloren Gewaande Soldaat - een soldaat neemt wraak

De oorlog begint met een bombardement in Rotterdam.
In de kazerne in Ede is een grote groep soldaten die van hogerhand de Haagse opdracht krijgt om de wapens neer te leggen en zich over te geven aan de bezetter. Totaal zijn zo'n dertig soldaten en officieren aanwezig als de grijze vrachtwagens het exercitieterrein oprijden.


Wat er dan gebeurt tart elke beschrijving, want de soldaten worden als vee samengedreven en doodgeschoten.
Alle mannen op het terrein worden vermoord door het doodskoppeneskader van de nazi’s. De lijken worden afgevoerd in auto's van de nieuwe destructor in Wageningen.
Een man is getuige van het geheel; hij ligt in een hooiberg op 150 meter en hij ziet voor zijn ogen de moord op zijn kameraden.

Lees Verder
ARIE

ARIE - boek

‘ARIE - mijn in en in slechte vriend’: Een nieuw boek van Samson SpinVanaf begin jaren zeventig Arie, mijn vriend is eerst kroegbaas in een kroegje aan de Hoornse Haven als hij opeens de kans krijgt om baas te worden over groot deel van de wallen hij kan de aanbieding niet weerstaan.

Lees Verder