Verloren In Oorlogsleed

verloren in oorlogsleed

Verloren In Oorlogsleed - bommen in de wieringermeerdijk

Dit verhaal gaat over de periode in de oorlog toen velen zich verstopten in het Wieringermeer. Martin is een onderduiker die zich verstopt heeft op een afgelegen boerderij, maar net niet in het zicht van de Duitsers.

Hij krijgt een liefdesrelatie met de vrouw die ook op de boerderij woont en getrouwd is met een man die in Italië voor Duitsland strijdt. Ze worden verliefd, alleen mag de boer dat niet weten want die kruipt af en toe ook graag tegen deze vrouw aan. 

In Martin lijkt een moordenaar te wonen die niet bang is de trekker over te halen. Moorden wordt zijn visitekaartje en hij lijkt er plezier in te hebben.
Het gekke is dat op amper anderhalve kilometer verderop een grote boerderij ligt die gebruikt wordt door de Duitsers. Het is een soort vakantie kamp.

Op een boerenkar liggen een paar Engelse vijfhonderd pondsbommen die de Duitsers willen gebruiken om in geval van nood de dijken te laten springen en de Engelsen de schuld te geven.
Martin doet zijn best om dat te voorkomen, maar het blijkt niet genoeg.
Bloedstollend verhaal dat je in één keer uit wil lezen. De oorlog, dichter kom je er niet bij.

‘Verloren In Oorlogsleed’ (190 pagina's, ISBN: 9789402162554, paperback)


Wilt u een UNIEK GESIGNEERD boek bestellen? Stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of gebruik het contactformulier.

Het boek is te koop voor €24,95 bij alle boekhandels zoals Bruna:

BestellenVerloren In Oorlogsleed - Bruna