Het Vergeten Rattennest

verloren in oorlogsleed

Het Vergeten Rattennest

Dit verhaal begint als de oorlog al enige tijd bezig is. Het speelt zich af in de Roze buurt van Amsterdam. Op een mooie dag worden twee soldaten doodgeschoten door een onbekende sluipschutter.

De soldaten werden afgeleid door met slakjes gooiende kinderen. De schutter kruipt aan de overzijde van de straat moeizaam naar achteren uit het zicht.
Hij is vreselijk ziek, heeft bloedvergiftiging, maar wil niet zomaar opgeven. Als hij terug komt in zijn schuilplaats in een verlaten grachtenpand wacht daar Maria op hem.

'Ik ben bang dat je koudvuur hebt of krijgt.' zegt ze terwijl ze zijn voeten bekijkt. Hij is helemaal uit Rheden komen lopen en zijn voeten zijn compleet kapot gelopen doordat hij geen goede schoenen had.
Als Maria even later buiten is om op zoek te gaan naar een arts die haar vriend moet helpen, wordt ze bijna aangerand door een Duitse soldaat die werkelijk in alles de vrijheid hebben... helemaal in dit deel van de stad.
Ze gilt zodat iedereen het kan horen en zegt dat hij haar met rust moet laten omdat ze ongesteld is... wat helemaal niet het geval is.

Met moeite laat de man haar met rust. Ze klopt aan bij de dokterspost waar zich later een drama afspeelt. 
Bloedstollend verhaal dat je in één keer uit wil lezen. De oorlog, dichter kom je er niet bij.

‘Het Vergeten Rattennest’ (122 pagina's, ISBN: 9789402163889, paperback)

Wilt u een UNIEK GESIGNEERD boek bestellen? Stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of gebruik het contactformulier.

Het boek is te koop voor €19,45 bij alle boekhandels zoals Bruna:

BestellenHet Vergeten Rattennest - Bruna