Mario - matroos uit Costa Rica

verloren in oorlogsleed

Mario - matroos uit Costa Rica

Matroos monstert aan op een groot vrachtschip geladen met Bauxiet. De haven van Panama, waar dit verhaal begint, is neutraal gebied tijdens de tweede wereld oorlog.

Mario, de hoofdrolspeler in dit verhaal kan het goed met de bemanning en de kapitein vinden. Als ze enige dagen buitengaats zijn worden ze getorpedeerd door een Duitse onderzeeër die wel erg ver van huis is. Als het schip die getroffen wordt door een torpedo, zinkt het lompe schip snel naar de diepte van de oceaan.

De bemanningsleden die het overleven drijven met zwemvesten in het water van de oceaan op zo'n vijfhonderd meter van het vijandelijke schip.
De lading grondstoffen was voor Duitsland, maar dat kan de kapitein van de onderzeeboot niet weten. Hij weet alleen dat alles wat vaart tegen Duitsland is... vandaar de lancering van de dodelijke torpedo.

Mario weet zich achter drijfhout te verbergen en de overlevende zeelieden vinden allen de dood door spervuur van het machine geweer op het dek van de onderzeeboot.
Als de boot wegvaart drijft Mario af en komt op een verlaten eiland terecht.

Ooit was het bewoond. Er is een huis en er leven veel schapen en wat hij daar vindt tart werkelijk elke voorstelling.‘De Decorkinderen’ €29,45, (304 pagina's, ISBN:9789402166637, paperback)

‘Mario - matroos uit Costa Rica' €19,45 (106 pagina's, ISBN:9789402167689, softcover)

Wilt u een UNIEK GESIGNEERD boek bestellen? Stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of gebruik het contactformulier.

Het boek is te koop voor €19,45 bij alle boekhandels zoals Bruna:

BestellenMARIO - Bruna